Γάζα: Δεκάδες νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε προσφυγικό καταυλισμό

Δραματικές στιγμές εκτυλίσσονται στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας όπου δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς.

«Αυτά τα κτίρια στεγάζουν εκατοντάδες πολίτες. Η αεροπορία της κατοχής κατέστρεψε αυτή την περιοχή με έξι βόμβες αμερικανικής κατασκευής. Είναι η τελευταία σφαγή που προκλήθηκε από την ισραηλινή επιθετικότητα στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γάζας Iyad al-Bazum σε δημοσιογράφους έξω από ένα νοσοκομείο στο Khan Younis.

Είπε ότι περίπου 400 άνθρωποι είτε ήταν νεκροί είτε τραυματίστηκαν.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δράσει αμέσως για να σταματήσει το Ισραήλ πριν είναι πολύ αργά».

«Είναι μια τεράστια σφαγή. Είναι δύσκολο να μετρήσει κανείς τον αριθμό των κτιρίων που έχουν καταστραφεί εδώ», αναφέρει ο Anas Sharif του Al Jazeera, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, κόσμος προσπαθεί μανιωδώςνα βγάλει ανθρώπους από τα ερείπια – πολλά από τα θύματα γυναίκες και παιδιά. Άλλοι φαίνονται να στέκονται και να κλαίνε, φοβούμενοι ότι μέλη της οικογένειας και φίλοι μπορεί να είναι μεταξύ των νεκρών.

Μια εναέρια λήψη της περιοχής δείχνει ψηλά κτίρια εντελώς ισοπεδωμένα με το έδαφος.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γάζας αναφέρει ότι ο προσφυγικός καταυλισμός Jabalia έχει «καταστραφεί πλήρως» από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Οι εικόνες είναι σκληρές

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί